Lid worden

Repetities

Elke donderdag is de repetitie in het Muziektheater “De Ontmoeting” aan de Koninginnelaan 9 te Rozenburg. Telefonisch bereikbaar onder nummer 0181-212684

Aanvang 19.30 uur, einde ca. 21.45 uur

Contributie

De contributie bedraagt Euro 15,00 per maand (per 1 januari 2015). U kunt dat bedrag overmaken op IBAN NL68 RABO 0356 6034 23 t.n.v. Rozenburgs Mannenkoor te Rozenburg. Jaarlijks wordt op de Algemene Ledenvergadering de contributie vastgesteld.

Stemindeling

De dirigent zal u, meestal in de pauze, indelen naar stemsoort. Er zijn vier stemgroepen de 1e tenoren, de 2e tenoren, de baritons en de bassen. Nadat u gestemd bent, zal het blokhoofd u helpen om een juiste plaats binnen uw stemgroep te vinden, dit is mede afhankelijk van uw lengte en ervaring.

Bladmuziek

De bibliothecaris verzorgt de bladmuziek en geeft deze uit aan nieuwe leden nadat u gestemd bent. Deze bladmuziek blijft eigendom van het koor. Maak eventueel met behulp van een potlood aantekeningen op de bladmuziek. Het kopiëren of aan derden beschikbaar stellen is niet toegestaan.

Concertmap

U ontvangt van de bibliothecaris een concertmap. Deze concertmap wordt u kosteloos aangeboden maar dient bij het verlaten van de vereniging, mits in goede staat, teruggegeven te worden.

Blokhoofd

Bij elke stemgroep is een “blokhoofd” en een assistent benoemd. Dat zijn enthousiaste personen die nieuwe leden de weg wijzen en allerlei vragen kunnen beantwoorden. Bij concerten of medewerkingen worden lijsten rondgestuurd waarop je kunt aangeven aanwezig te zijn bij de uitvoeringen.

Kleding

Bij concerten of uitvoeringen is het dragen van een zwarte smoking met een wit smoking overhemd, zwarte sokken en zwarte schoenen verplicht. Bij normale uitvoeringen wordt de zwarte smoking en wit overhemd opgesierd met een bordeaux rode vlinderstrik en pochet. Voor speciale gelegenheden draagt het koor een zilvergrijs gilet met bijpassende vlinderstrik en pochet. U wordt ruimschoots tevoren geïnformeerd over het kledingadvies voor het betreffende concert of uitvoering. Tegen betaling van Euro 35,00 kunt u in het bezit komen van een “RMK koortrui”.

Statuten en Huishoudelijk Reglement

Zoals bij elke vereniging heeft ook het Rozenburgs Mannenkoor Statuten en Huishoudelijk Reglement. Bij aanmelding krijgt u een exemplaar uitgereikt.