Laatste Nieuws

Jubileumconcert Vlaardings Mannenkoor Orpheus

Zaterdag 22 juni 2024 heeft het Rozenburgs Mannenkoor medewerking verleend aan het jubileumconcert van Vlaardings Mannenkoor Orpheus in de Grote Kerk van Vlaardingen met medewerking van soliste Francis van Broekhuizen, pianiste Marjan Fey en strijkorkest Erasmus Consort.
De toegift was Dank sei Dir, Herr

Concert op de Portdagen Goedereede

Zaterdag 15 juni 2024 trad het Rozenburgs Mannenkoor op in de Hervormde Kerk in Goedereede ter gelegenheid van de viering van de jaarlijkse Portdagen.
Van enkele nummers zijn er opnamen gemaakt, die we hier graag laten zien.

Najaarsconcert
Rozenburgs Dameskoor en Rozenburgs Mannenkoor

Zondagmiddag 19 november 2023 is er een najaarsconcert gegeven door het Rozenburgs Dameskoor en het Rozenburgs Mannenkoor in Muziektheater De Ontmoeting onder leiding van Eric van Dalum, dirigent RDK en Martin van Broekhoven, dirigent RMK. Beide koren werden aan de vleugel begeleid door Marlous Smit Jr.
Een uitverkochte zaal was getuige van een mooi concert. Na afloop werden alle deelnemers en medewerkers uitvoerig bedankt door de voorzitter van het Rozenburgs Dameskoor, Anna Rozema.


Najaarsconcert Maasland

Vrijdagavond 27 oktober 2023 heeft het Rozenburgs Mannenkoor in de Oude Kerk in Maasland een Najaarsconcert gegeven voor het eerst in een nieuwe outfit.

RMK Zomeravondconcert

Donderdagavond is normaal gesproken de repetitieavond van het Rozenburgs Mannenkoor, maar op 6 juli 2023 j.l. werd er in plaats van repetitie het zomeravondconcert gegeven als de afsluiting van het seizoen en het inluiden van de zomervakantie. Na afloop hadden we nog een gezellig samenzijn met wat hapjes en drankjes.
De eerste repetitie na de vakantie is op donderdag 24 augustus 2023. Aanvang 19:30 uur.
Hieronder kunt u een korte compilatie van het zomeravond concert bekijken.

Tweekorenconcert Brielle

Bron: Briels Nieuwsland wo 7 jun., 08:45
Brielle – Zondagmiddag 4 juni vond er een bijzonder concert plaats in de prachtige Bedevaartskerk in Brielle. Twee koren, Zanggroep Encore en het Rozenburgs Mannenkoor traden samen op en brachten een repertoire ten gehore dat de harten van het publiek wist te raken.

Zanggroep Encore staat bekend om haar veelzijdigheid en kwaliteit. Het is een gemengd koor dat onder leiding staat van dirigent David van de Braak met aan de piano Vincent de Mulder. Het repertoire varieert van klassiek tot pop en jazz, waardoor er voor ieder wat wils is. Het koor bestaat uit zo’n 50 leden die allemaal met passie zingen.

Het Rozenburgs Mannenkoor is eveneens een hoogwaardig koor met een lange geschiedenis. Het koor werd opgericht in 1927 en heeft sindsdien vele successen geboekt. Dirigent Martin van Broekhoven staat sinds 2001 voor het ruim 50 zangers tellende koor.

De keuze om deze twee koren samen te laten optreden was dan ook niet verrassend. Beide hebben hun eigen unieke klankkleur en dat maakte het zondagmiddagconcert dan ook zo afwisselend. Bas van Eijsden praatte de nummers vlot aan elkaar.

Het concert werd geopend door het Rozenburgs Mannenkoor met ‘Bless, the Lord, oh my soul’ van M. Redman naar een bewerking van M. van Broekhoven. Vervolgens werd ‘Im Abendrot’ gezongen, begeleid door pianist Miroslav Dimitrov. Dit stuk werd zo prachtig uitgevoerd dat het publiek even stil leek te vallen. Het hoogtepunt van de middag was zonder twijfel de uitvoering van ‘Gloria’ van C.F. Gounod door het RMK. Dit is een complex stuk waarbij het belangrijk is dat de zangers voldoende oog hebben voor de dirigent. Het resultaat was dan ook adembenemend en zorgde voor een luide ovatie van het publiek.
Naast klassieke stukken, brachten beide koren ook moderne nummers ten gehore. Zanggroep Encore bijvoorbeeld, zong ‘Sound of Silence’ van P. Somon wat voor een verrassend element in het programma zorgde. Zanggroep Encore liet zich van haar beste kant zien met nummers als ‘Appels op het tafelsprei’ en ‘Over de muur’, nummers die erg gewaardeerd werden door het publiek.

Al met al was dit concert een groot succes en bewees het wederom dat muziek verbindt. De Bedevaartskerk bleek de perfecte locatie voor dit evenement, met haar prachtige akoestiek en sfeervolle ambiance. Het publiek genoot met volle teugen en er heerste na afloop dan ook een gevoel van saamhorigheid. De samenwerking tussen deze twee koren smaakt naar meer en we kunnen niet wachten om ze weer samen te horen optreden. Dit concert bewijst maar weer eens hoe bijzonder en waardevol muziek kan zijn, en hoe het ons kan raken in onze harten.

Zanggroep Encore repeteert elke dinsdagavond in de Welkomkerk in Rockanje en het Rozenburgs mannenkoor repeteert wekelijks op donderdagavond in Muziektheater De Ontmoeting te Rozenburg. Zie ook www.zanggroepencore.nl of www.rozenburgs-mannenkoor.nl.

Impressie uit het Tweekorenconcert