Begeleiding

Martin van BroekhovenMartin van Broekhoven is geboren op 28 september 1958 te Maassluis en begeleidde diverse solisten als Charlote van Os, Dieuwke Aalbers, Marjolein Ginczinger, Angelina Ruzzafante, Nanco de Vries, Marco bakker, Wilma Driessen. Ook begeleidde Martin diverse koren en acteerde solo met diverse muziekstukken. In de 90-ger jaren was Martin onder andere dirigent bij het Schiedams Christelijk Mannenkoor en maakte een cd-opname van de Misa Criolla van Ramirez met het EV02-koor Poeldijk en verleende medewerking aan o.a. diverse opera’s . Sinds 1990 is Martin als pianist verbonden aan de balletopleiding van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Martin is sinds april 2001 de vaste dirigent van het Rozenburgs Mannenkoor. Dat Martin van Broekhoven niet alleen het Rozenburgs Mannenkoor dirigeert maar ook zijn medewerking verleend aan grote muzikale happenings. September 2011, trad hij op in het kader van het Wollebrand festival met het Orchestra Particolare o.l.v. Rick Schoonbeek en Martin van Broekhoven als piano-solist. Uitgevoerd werd het tweede pianoconcert van Rachmanioff. Bekijk de video hier.
Martin is sinds een aantal jaar ook vaste begeleider en tweede dirigent bij het Westlands Mannenkoor.


Peter Verweij is geboren in 1960 te Zevenhuizen. Kreeg de eerste orgellessen van dhr. Van Collem. Hij studeerde daarna verder bij dhr Leen ’t Hart en dhr. W. Lindhout jr. In 1993 sloot hij de cursus Kerkmuziek met goed gevolg af. Daarna studeerde hij aan de Schumann Akademie voor het Nederlands vakdiploma muziek, met als hoofdvak “orgel” en bijvak piano. Hoofdvak orgel studeerde hij bij Wout van Andel en Ben Kramer. Daarnaast studeerde hij koordirectie bij Hans de Wit. Sinds 1979 is hij als organist verbonden aan de hervormde gemeente van Moerkapelle en aan de hervormde gemeente Zevenhuizen.
Als begeleider is hij actief bij diverse koren waaronder het Rozenburgs Mannenkoor.
Als dirigent heeft hij o.a. het project “emoties in de Barok” uitgevoerd met het jongerenkoor “Cantate Domino” uit Zoetermeer. Hierbij werd oude muziek uitgevoerd zoals aan aantal cantates van Bach en Buxtehude. Hij valt regelmatig in als dirigent bij diverse koren in de regio. Momenteel is hij dirigent bij “Chaverim” uit Woerden.


Laurens de Boer
(1976) studeerde piano bij Barbara Grajewska aan het Rotterdams Conservatorium. Zijn specialisatie is hedendaagse muziek/kamermuziek. Tijdens zijn studie is hij betrokken bij projecten als Falling from the rainbow, een opera van Felipe Perez-Santiago en uitvoeringen van Pierrot Lunaire van Schönberg. Laurens is medeoprichter en vaste pianist van De Watertoren, een duo voor slagwerk en piano dat hedendaagse muziek brengt, veelal in samenwerking met de componisten. Daarnaast speelt hij in het Rosa Ensemble, een gezelschap voor hedendaagse muziek annex avant-garde popformatie. Met deze groep maakt hij diverse cd’s, waaronder Selling hoovers in Mojave, naar muziek van Captain Beefheart en Frank Zappa en Diepe Wildernis, naar het boek van de Braziliaanse schrijver Rosa. De nieuwste CD, No ark dead eel, kwam uit in 2010. Laurens componeerde de muziek voor en trad op in diverse theatervoorstellingen, waaronder Walhalla (2006) en Amadeus (2005), beide in regie van Matthijs Rümke. Verder schrijft hij muziek voor de drie koren van de Urbanuskerk in Ouderkerk aan de Amstel waarvan hij de dirigent is.